Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Sunday, July 14, 2013

SPRITZER .

Dok heboh kiri kanan telinga aku cerita pasal air botol mineral SPRITZER nu . Aiyark ! Kome ni , xdok kojer lain ke nak buat selain dari pada mencari kesalahan org lain ? Bukan main ag kan fesbuk .. Poom pangg pomm pang cite pasai ayor neyh . Macam la dia tu Owner JAKIM tahu segala hal pasal 'CHUAN SIN SDN BHD' . Ok ok . Malas nak bebel . Actually , air yang dieorang dok heboh2 kata air holy la , air haram la, air kuning la , air ape² la tu kan .. sebenarnya HALAL ! tau tak HALAL ! . Mana ada air tu sumber JIRAT CINA . Memang la ada JIRAT CINA kat kawasan tu . Tapi tak bermakna AIR SPRITZER tu air JIRAT CINA .. Aiyarkk ! Pemikiran sangat 'Typical MALAYU' . Dah tak maju nak jatuhkan org lain buat ape ? Ada plak pk cm uh . 'Hanya kerana JIRAT.. AIR dipersalahkan ..' . #SADIS . 

Ni nama nya SIJIL HALAL dari JAKIM .

Haaa. yang atas ni , Sijil HALAL yang pak 'JAKIM' bagi kat si 'Chuan Sin Sdn bhd' . Kata Pak 'Jakim' , air SPRITZER halal nak .. boleh lewrr minum . haa haa . ni kalau nak lagi maklumat lanjut . Pi la laman web ni . Jemput melawat ! ----> SPRITZER

Pada pandangan aku lah . Nak menegur boleh , dah memang ISLAM yang menggalakkan sifat Tegur-menegur tu . Tapi , sebelum nak menegur/nak mengeluarkan sesuatu Fakta , tolong la buat research sendiri dulu . Jangan la pandai² membuat FITNAH (فتنة) . Berdosa woo .. Kbai !

Note : To my baby bubu , Macih sebab nak ingatkan saya pasal air ni . Saya tau awak ambil berat .. You ! ;)





Semua yang berlaku ada sebab .



"Saya Minta Maaf" adalah satu kenyataan. "Saya tidak akan melakukannya kesilapan lagi" adalah janji. "Bagaimana cara nya saya dapat menebus kesilapan saya kepada awak" adalah tanggungjawab.

- Felicia Anjani

Note : Itu je yang saya nak dengar dari awak . :)

Berkata Jujur .

Tiga Hal : KEPERCAYAAN,CINTA & RASA HORMAT .

Tiga Hal : KEPERCAYAAN, CINTA & RASA HORMAT . Tapi .. Kenapa KESAKITAN yang aku rasakan ? :(

KEPERCAYAAN atau KEJUJURAN

Dalam Perhubungan .. Yang paling penting .. KEPERCAYAAN atau KEJUJURAN
Aku sendiri tak tahu .Tapi kedua²Nya aku telah cuba. 
Namun aku Gagal ..Aku gagal ..

Cinta.. 
KEPERCAYAAN & KEJUJURAN tu semua penting..
Kalau tak de KEJUJURAN dalam Percintaan , Tiada la KEPERCAYAAN tu kan ? 

Tapi .. Kenapa harus mempertikai kan ? Setiap KEJUJURAN yang dibuat ? 
Bila kita JUJUR .. Kita Disalahkan ..
Namun ,bila kita berdusta .. kita menipu .. 
Kita juga disalahkan .. 

Yang mana aku harus lakukan ?

Aku dah tak berdaya ..Cinta kau buat aku lemah .. 
Aku dah tak KUAT untuk mengembalikan kepercayaan kau terhadap aku . 



Thursday, July 11, 2013

Sakit.

Awak.. Saya sakit .. Saya sakit sebab tahan tangisan di bulan puasa ni . 
Awak saya letih , saya letih pura² saya ok sedangkan saya sakit sangat .
Awak saya penat, penat nak menangis ag.
Awak .. Awak sayang saya tak ? 
Saya sayang sangat kat awak . . 
Tapi ape awak buat saya SEDIH lagi ? ;( 
Awak kata awak SAYANG. . 

Awak.. Saya Rindu. :(



Hari ini .

Hal kecik pun jadik besar. Xde pape pun jadi ape² . Sakit pun boleh jadi sihat . Ok pun jadi KO. Bahagia pun jadi TERLUKA. Ketawa pun jadi NANGIS

Kalau saya cakap salah . Saya minta maaf. 
Kalau saya cakap melukakan . Saya minta maaf.
Kalau saya buat awak marah . Saya minta maaf.
Kalau saya kurang ajar . Saya minta maaf.
Kalau saya Menangis . Saya minta maaf.
Kalau saya Terkilan . Saya mintak maaf .
Kalau saya Merajuk . Saya minta maaf.

Kalau saya SAYANG awak sangat². . 
Saya tak nak minta maaf . Sebab SAYANG saya kat awak bukan satu KESALAHAN.
Tapi satu TAKDIR. :')

Wednesday, July 10, 2013

Orang yang Mencintai Kamu.


1. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

2. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

3. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

4. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

6. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

7. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

8. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.


Note : #CopyPaste#Sorry. ;)

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Tuesday, July 9, 2013

Dari Shah Alam Ke PD Dengan senyuman . ;)

Haloo Buddies ! Today's Story ! 06072013 hari tu . Me , bubu and others MSS Buddies went To PD yaww ~ Having our Camping together-gether. Hik hik~ Nuttings much to say coz i hate sayin much-much lahh . kbai~

My Only CopyRight ~






Friday, July 5, 2013

Sometimes, words aren't enough to make someone feel that you care for them. It needs a little efforts to convince that you are.

Kadang-kadang, kata-kata tidak cukup untuk membuatkan seseorang berasa bahawa anda mengambil berat terhadap mereka. Ia memerlukan sedikit usaha untuk MEYAKINKAN mereka bahawa anda sangat mengambil berat . 

#PeningPening