Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, June 16, 2013

5 Dugaan Bertunang .

Tetiba Cemburu buta dan tidak menentu masa – Ada sahaja topik dan perbualan yang ditimbulkan oleh pasangan kita sedangkan perkara yang kita lakukan pernah diterjadi sewaktu bercinta dulu tapi tak pernah ada masalah.
 Cepat terasa hati – Dulu nak bergurau ker, nak usik-usik sikit tak jadi masalah, tetapi sejak bertunang ini asyik nak melenting dan cepat marah, cepat merajuk dan cepat terasa.
 Ego tahap melampau – Ya, sifat ini memang tak boleh lari sekiranya anda dalam ikatan pertunangan. Selalunya ego terjadi sewaktu proses membeli barang perkahwinan dan mempertahankan kesilapan serta kesalahan yang dilakukan.
 Sentiasa bertekak dan bergaduh – Memang tak dinafikan, perkara sebegini sentiasa berlaku tidak kira semasa bercinta, bertunang ataupun berkahwin. Anda mesti ingat bertekak masa bertunang boleh membawa kehancuran.
 Godaan daripada pihak sekelilingIni melibatkan orang ketiga

Iyup . Sebenarnya ada banyak dugaan semasa betunang ,Tpi disebabkan yang ni buka hasil kajian mia sendiri soo sikit je la kan . Plus, maklumat di atas mia #CopyPaste dari saru laman web dimana mia sendiri tak ingat kt mana . Andai perbuatan mia ni salah sebab #CopyPaste, mia minta maaf . Mia cuma nak berkongsi dengan semua orang yang sudah bergelar 'Tunangan Org' termasuk la diri mia sendiri . "In Sha Allah" . . :)

No comments: