Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Wednesday, June 26, 2013

❣_❣

"Lebih baik MEMBUKTIKAN cinta kita kepada sesorang , daripada MENYATAKAN KATA cinta pada sesorang" 

"Kerana ,CINTA bukan hanya pada PERKATAAN yang di ungkap, tetapi pada PERBUATAN yang dilakukan"

-Mia Rahman- 

Sunday, June 16, 2013

Love Story - 08062013







"Menasihati orang yang bersalah tidak salah , yang salah memikirkan kesalahan orang lain"

Just A Quotes For A Day .


Berdiam diri adalah tangisan seorang gadis yang paling kuat . Jika dia terdiam,ini kerana hatinya terlalu letih untuk berkata-kata.


5 Dugaan Bertunang .

Tetiba Cemburu buta dan tidak menentu masa – Ada sahaja topik dan perbualan yang ditimbulkan oleh pasangan kita sedangkan perkara yang kita lakukan pernah diterjadi sewaktu bercinta dulu tapi tak pernah ada masalah.
 Cepat terasa hati – Dulu nak bergurau ker, nak usik-usik sikit tak jadi masalah, tetapi sejak bertunang ini asyik nak melenting dan cepat marah, cepat merajuk dan cepat terasa.
 Ego tahap melampau – Ya, sifat ini memang tak boleh lari sekiranya anda dalam ikatan pertunangan. Selalunya ego terjadi sewaktu proses membeli barang perkahwinan dan mempertahankan kesilapan serta kesalahan yang dilakukan.
 Sentiasa bertekak dan bergaduh – Memang tak dinafikan, perkara sebegini sentiasa berlaku tidak kira semasa bercinta, bertunang ataupun berkahwin. Anda mesti ingat bertekak masa bertunang boleh membawa kehancuran.
 Godaan daripada pihak sekelilingIni melibatkan orang ketiga

Iyup . Sebenarnya ada banyak dugaan semasa betunang ,Tpi disebabkan yang ni buka hasil kajian mia sendiri soo sikit je la kan . Plus, maklumat di atas mia #CopyPaste dari saru laman web dimana mia sendiri tak ingat kt mana . Andai perbuatan mia ni salah sebab #CopyPaste, mia minta maaf . Mia cuma nak berkongsi dengan semua orang yang sudah bergelar 'Tunangan Org' termasuk la diri mia sendiri . "In Sha Allah" . . :)

Sumpah .

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

aku tak mudah untuk mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata

Sumpah , Aku cinta sampai menutup mata . :') #IdrusAlbain

Thursday, June 13, 2013

Wednesday, June 12, 2013

신부 침대 - Pelamin

Tak banyak tak kurang. Tak lebih tak sikit. Just wanna show of sikit hasil ilham bernas dari my Dear Cousin , Incik Yan & his buddy . Di mana mereka mencipta saya punya pelamin bertema kan 'Morocco Style' . Malam tu bila deme ni cerita pasal ilham pelamin ni . Mia setuju je , sbb mia malas nak pk banyak , pada mia janji cukup ada tempat nak sarung cincin. Tapi bila kedua² beliau ni mencipta pelamin yang boleh dikatakan 'Anganku' , tetiba hati rasa berbunga gila . Bukan sebab pelamin tu banyak bunga . *No okeh ! . Ni sebab pelamin tu cantik sangat , Pada pandangan mata mia . Pada pandangan mata orang lain yang mengatakan ia tidak cantik tu . "I Dont care!".
i don't live in this world to please others.

Kbai !



Hai Cik Tunang !


"One Step Closer" - MiaRahman -

Incik Tunang suka sebut perkataan tersebut ; 'Hai Cik Tunang' . Semakin bersemangat beliau dari hari ke hari . That's why i never bored to loved him every day.

Milik Idrus Albain 



Tunang (Versi I)

"Two souls, one heart" - MiaRahman




♥Bismillahhirahmannirahim♥

Waddap Stalkers sekalian umat semua nya ! wahh ! Lama yg amat mia xupdate bloggy mia yang manjez neyh . #Huh. Bese la , mia coti lama ritu dekat nam hari yaw . Why ? why ? Because , I was celebrating my engagement la ! What !? Engagement ? Yes ! Say it out LOUD ! #Shy . Hik hik .

Ok la . The truth is , mia dah selamat melangsungkan majlis Pertunangan mia dengan Bakal Suami saya ; INCIK IDRUS ALBAIN pada 08 Jun 2013 (Sabtu). Majlis berlangsung di Umah saya la , sebelah umah mak joy tuh . Alhamdullilah.. Semua berjalan dengan selamat dan lancar . Tak de rebut , xde topan . #Syukur. 

Bila kenang² balik kelakar pulak detik time bubu n family dia datang . Act, Majlis berlangsung sepatutNya after Zuhur (*Meaning dalam pukul 2 la). But, my sayang n family iyer dtg stgh jam awal . Ape laie, kolam kolibut la mokcik mia n family. Haish~ Dak Yuish dak yuish . ;) #Chumei ! Time tu plak , mia baru je nak make up . Mau tak tanjat saya . Adoi ai nya Pun ! Dah my make-up retis dengan kadar segera nya memake-up kan saya . Alhamdullilah . Seb baik tak jadik cm wayang pek ji nyer antu . =,=’

Lepas abis make up yang telah mengambil masa selama Setengah Jam tu . Mia pun di minta keluar bilik tu (#Siap kena marah agik dengan makcik I tau .Mana tak nyer, Siap amek² pixa ag. Orang kat luar lama dah tunggu. Hik hik). Then , Tiba la masa yang di tunggu (#Opsss. Lupa) . Sebelum sarung cincin , my bubu nyer anak menakan (Nana nama iyer), tetiber datang kat Mak Tok iyer . Nape un , mia xberapa sure . Tpi , mia Ok aje . Then , baru la my future mother in law sarungkan cincin di jari manis saya sebelah kanan . 


Sejujurnya , lidah ku kelu seribu bahasa . Tak tahu nak ucap ape kat makcik . Cuma mampu cakap ‘Terima Kasih’ je . ;) 

Haaa. Kemudian nya ini lah saya apabila diserang oleh anak menakan + Adik beradik Tunang saya . ;) Hihi . Alahai deme ni . Sweet ! 




SebenarNya banyak lagik gambaq lain . Especially gambaq bersama incik Tunang . Tak pe . Nanti mia masuk kan entry pasal tunang ni versi (II) wokeyh ! Pape pun . Enjoy this Photo ! #Jangan Jeles . 




Note : Kbai ! See Ya on another Entry !