Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Tuesday, May 28, 2013

Tik Tokk tik tokk !

Daisypath Happy Birthday tickers

(╥﹏╥) Boring Tahap Gaban .


♪And he's half in love with Elizabeth,, And he's half in love with you

There there at my office . Doin my work , seperti kebiasaanNya . Tetiba mata kuyu , ngantuk² , Adoyy ayy . ;( Tetiba semua benda keliling mia jadik bahan² untuk menjadi sumber inspirasi mia membuat karya kat entry kali ni . Hua hua hua~ 

Eiffel Tower (Wane Hijau), Incik Rambo saya (Iyer ngadap belakang , malu kataNya),Jam Tecik (Pink kaler kauu!), Choclairs (Besday present), Selipar Penyu (Tioman Island) mareee ! . Itu la natang yang setiap hari mia ngadap , bukan nak sngat pun ngadap natang ni sume , dah .. saya letak betui² bawah Monitor Kumputer ni . Dah harus la mengHadapNya . #Haishh . Bila dah boring² , Muka sendiri pun jad sumber inspirasi . Tpi muka agak sedih dan menyakitkan hati aa . Aha ! 
Bibir Itek Kuwek kuwek ! 

Ok la . tu je . Bai !












♥ Ya Muhammad ♥

My Lovely Son 
Yooo Dunia ! Muhammad Senyum ni . Senyum senyum dan kembali senyum . 

Monday, May 27, 2013

Im very Sorry jenerynwamos.

Dear jenerynwamos. I'm very sorry . Just wanted to tell you that . Someone is stealing your Picture with you and your dear Kuma kuma . :) . #Not me . Even though i take it without you permission . I'm Sorry . i just don't know what is the motive . But , Just take it easy yaa . People will always wanna find way to please others that will believes all their lies . 

http://jenerynwamos.tumblr.com/
Notes : Are you for real ?? Please . Stop Fooling the smartest girl on earth ! You just make you self look very 'BODOH' . :)

Harimau Selatan ✖Tok Gajah

Bismillahirahmannirahim

Gajah Lawan Rimau .. Rawrrr !  (♥♥,) 


Heyh Stalkers ! Guess what !? Actually , mia nak story pasal Bola ni dari hari ritu lagik . Tapi , xsempat aww. Hihi . So, sekarang , bila dah ada 'Sikit' masa terluang . Boleh la mia story skit² kan . Ok ! SebenarNya hari sabtu lepas (25hb 05 2013) , Harimau Selatan ✖Tok Gajah kat Stadium Larkin,JB . Nanti kabar Nya 28hb 05 2013 ni plak Tok Gajah ✖ Harimau Selatan kat Stadium Darul Makmur . Pape pun , hebat la jugak Time JDT lawan Pahang baru² ni . Cuma nampak la jygak sikit² kelemahan pemain JDT time tu . Maybe , masing² ada masalah peribadi kot . (Hik hik..) . Tapi , dala tengah syiouk menjerit² 'GOLL .. Goll !' . Tetiba hati ni panas gila ngan Pemain Pahang Delano Damion Stewart tu . Tetibe iyer Tombuk Safee Sali . Apo laiee. Sakit dan menderita la kawan kita sorang tuh . Yang tak leyh bla agik . Incik Reff Boleh tak nampak pulak kejadian yang menyayat hati tu . Hadoyy ayy ! Makin la membara lagi marah hati ini . Apa ?Stewart bekas pemain QPR tu ingat iyer hebat cm Nunez ke ? Soryy kewh . Awak tu suam² kuku jewh . (*Puii !). Tapi , bila pk balik nape si safee sali ni kena tumbuk kan ? mesti dia ada sakit kan hati si Stewart ni kan ?? Haa Haa . Kan saya dah Serkap Jarang dah ni . :D hehe. Pape pun , hati sakit² pun , JDT tetap Juara Malam tu . Huh ! (*Johor kalah kan Pahang Yob !) . Kita jumpa Malam 28hb . Ape cerita alright ! Go Johor Go Johor .. Auchhh ! Haha . Kbai ! 





Nota : Johor itu aku . Engkau ? Anak Tanggang la jawapNya . :)









Friday, May 24, 2013

Terkenang Kenangan Lalu .

Bismillahirahmannirahim..

Whatt chaa doin stalkers ! Heiks~ Actually today is Wesak Day . And office mia pun Coti . Tapi mia namo Cuti , sebab lau mia cuti maksud nya mia Men'Celebrate hari Wesak ni kan ? *Durr. So, mia kerja lah ! Plus , i want to get triple wokey . Wanna make savings sikit utk melangsungkan perkahwinan yang Grand Bangattt ! Haha ! *Joking.  Wokeyh ! Actually , bila pk² balik kan . Lagi Dua (2) bulan nak pose kan kan ? Ase macam japp sangat . Fuyooo . Pose gantik pun lumm setel lagi , nak pose agik . Adoi ai nya Punn ! :( Ohh yer . Bila dikenang² kembali waktu pose dua taun lepas. Teringat kisah sejarah manis yang tidak dapat mia lupakan . Hehe. Bila mia pingsan lalu menjatuhkan diri ke buju meja dan kemudian nya meninggalkan kesan lobang yang amat ketara lalu di paksa oleh doktor untuk dijahit . *Waduhhhhh ! (T_T) Sakit woo . Tpi tak la sakit sangat . Tak sesakit hati ni . :'( Tpi sebenarNya la kan . Entry mia kali ni bukan nak cite pasal pose , atau kes Pingsan di bahu meja tu . Mia nak cite pasal yang 'Kaki ku terhiris singki' (*Hebat !) . Mia x ingat sama ada mia pernah masuk kan entry mengenai kaki saya yang dah xberapa nak santik ni . Tpi yang pasti , masa time kaki saya berlubang ni , saya MC Dua (2) hari je tau . Konon nya nak menunjuk kan bertapa kuat nya saya . (*Actually bukan nak tnjuk kuat , Incik Dokter xnak bagi MC lebih , kataNya nak jimat) . Sedih sedih . So, terpaksa la saya jalan injut² ala² kiutt gitu . Kuih kuih .. Eh apadahh kuih ..  Kui kui .. :D Ok la , penat la nak karang cite ni . Merepek² je kan . Aiyooo . Kbai ~

20 (Doploh jaitan)

(^_^)v its just a small luka .

Thursday, May 23, 2013

Pyrexia .

Bismillahirahmannirahim

Pyrexia . Dah macam anorexia kan ? Actually Pyrexia is some sort of Fever la . Demam kata melayu nya . ;) Right now my lovely hubby sedang demam . (*KataNya.. Hik hik) . Tapi disebabkan kemudahan saya untuk menggunakan dapo terbatas . Jadi tidak la boleh saya membuat 'Sup ketam' untuk my sayang . :( maaff chentakuh . Pape pun . Harap cepat sembuh ye cinta . 


Always You

Menghitung hari Bahagia : 16 Hari lagi Sayang ! ;)


Monday, May 20, 2013

X men Last stand ✖ X men First Class

Haloo Stalkers ! Wazzipp ! Hehe. Actually , Sekarang ni mia tengah OT . Bese la , nak menambahkan duit . Nak kawen kan . *Gediks*. Huh . Actually , Mia nak cerita pasal cerita Xmen . Mia kan suka buat investigasen sendiri kan . Tpi sorry wokeyhh .. guyer bukan Stalkers. Just investigator jaa. Haa. Sebenarnya ritu semasa mia sedang mendalami dan menghayati cite X men Last stand + X men First Class. Mia perasan sometin yang tak LOGIK gilak dalam itu cerita . Haish~ Pelik pelik . Apa yang mia perasan . Masa dalam Cita Xmen First Class (*Konon nya 1st vesion of Xmen la kan) , masa dah nak ending tuh . Kan magneto ngan Raven Darkhölme (Mystique) blah meninggalkan Xavier (Profesor X) . Time tu kan C profesor X ni kan kena tembak dah kat pinggang iyer (*Kalau tak silap). Pastu kan iyer ada ckp ceni .. 

**Bang bang . "I Can't Feel My legs"



Tetiber Dalam Cita Xmen the Last Stand .. Masa 1st - 1st babak Ci Xavier ngan Ci Eric (Magneto) ni kuar keta nak g umah Jean Gamak nya . Pastu incik kamera tu betui² Zoom kaki ci Xavier tu . Pastu tetibe jew Xavier ni poyo² je jalan² seolah² kaki iyer tak de pape. Padahal kat 1st class tu iyer da xleyh jalan dah . Haa.. nak bukti ? Ni dia .. ;)

Ni awang berdua ni relax je jalan² . Kan kan ?

Tapi yak ni time muda mudi tetibe je Lumpuh pulak . Ayooo!

Kesimpulan Nya . Tak semua cita melayu banyak nipu . Cita Omputih pun sama . Maksud nya . Not everbody is perfect wokeyh ? ;) Tapi pape pun . Cita omputih tetap menjadi pilihan hati ku .. hehehe..Kbai !





















★Pengundian yang telah Lapok★


Ni hasil kerja Ayahanda . ;)
20052013- Actually , Since dari 5hb lepas mia nak masuk kan entry about my precious day went to General Election. (*Eksen ckp omputih) . Hehe. Tapi asyik tak kesempatan je kan . Busy . Macam² nak kena buat , nak kena pikir , nak kena rancang .. haish~ kesesakan tau . (•_●) . Eh ! Dah nyempang lagik . Mia mia . Dah dah .. Ok ! Hari tu mia balik kampong untuk menunaikan tanggungjawab mia kepada Negara tercinta (*Sangat). ;) First timer tahu nak g ngundi ni . Jakunzi sangatt . Heiks~ Malu malu . (≧◡≦) . Sepatutnya mia ngundi kat sekolah lama mia , tpi masa daftar untuk mengundi tu , mia tercilap tauk kawasan ngundi mia uh . Sedih woo . Lau tak leyh ngundi kat sekolah lama , leyh jumpa kawan² lama . (*Ehem . Tu pun kalau mia nak jumpa la kan) . Adoii . 

Pagi² ary da mangun , punya la semangat nak g ngundi , Thank GOD , mama n baba jadi peraih undi . So, senang sikit , ada transport . Kui kui ~ Haloo, Actually i bagi keuntungan kat both my Parents ada la wokey . (*Bangga sangggatt). Oh yaa. Ni saya dengan bangga nya menunjukkan yang saya sememangNya mengundi di saluran DUA (2) .

Uncle belakang uh saje nak pleasing sama . Tak suka tak suka . :D

Punya la berpuluh² saya dok beratur . Adoi ai nyaa Ponn ! Seb nek dpt control ek eleyh Cun agik . Thihihi~ Haaa. Lihat Bukti saya bersuara walaupun tidak menggunakan mulut. ;D (*Ehh Apekah?)

At least . Kalau saya tak puas hati . Saya Boleh berSuara . Yeahh ! \",/


After that , mama ajak g Dewan UMNO , kata nya nak menuntut HAK nya sebagai seorang Peraih Undi (*Hebat kan kata² ?) Sempat ag neyh nak takin² pixa . Mama la jadik mangsa guyer hari ini . Hik hik . :D 

Peace Yawww ! UMNO mareee !


Nota : UMNO terus mara untuk rakyat dan bangsa !
























Friday, May 17, 2013

♥ Birthday Shah Indrawan Ismail ♥

Dear Shah Indrawan Ismail

Today is your special day . 

i wish you :

A VERY SWEET AND SUPERB 29TH BIRTHDAY ! 


εїз I do like you , adore you . You're my favourite ! *Gediks* εїз 



Nota : Tpi kan Shah indrawan , Walaupun saya suka sangat sangat kat awak . Tapi Saya tetap suka kan IDRUSALBAIN lebih dari awak tau . Heiks~ (♥) Peace!

Tuesday, May 14, 2013

Perak ✖ Selangor

On 10 of May 2013, my bubu ask me to go out with him .. to watchingggggggg Football ! Eh . salah la . Soccer !! Eh Salah la .. err.. Alaaa.. Bola sepak la senang . (─‿‿─) hmpph~ 

- Ding dong - 



The most precious momento is when WE GET CAUGHT ON KAMERAAA (>)v - Peace Yoo ! 

✖Haa ! Gila kau . Feymes Saya ngan my love love




Huh~ The not very 'Best' part is bila time kami nak sorak je dgr bunyik .. 'Ahhhhhhh!' pastu "Aaaahhhhhhhhh! Eii takot!!" pastu .. "GO perak ! Go Perak ! (Ala² TIKUS kena sumbat SUDU buat GWIYOMI tahu ! ) - Sadis - (-_-)

Pape pun . Tahniah to both Selangor n perak coz dah menang satu (SAMA) . Eh# . Itu kira menang ke? Alaaahh .. Boleh la buat celebrate kat kedai Cendol . Hik hik . Huh ~ Whateber it is . GO PERAK GO PERAK ! (*dah macam sickly BITCH beside me la..Durrr~)




♥Beby beby .. Jum buat GWIYOMI sama nakk takk ? Hik hik ..♥

(T_T) Alaa.. Tak jadik .Lagik sekali lah .

 Haaa ! ini baru GWIYOMI ! Go PERAK ! 

Notes : IDRUS . Kalau awak baca . Maka . saya nak cakap yang saya . Sayang awak Hik hik . Peace !









































Friday, May 3, 2013

Labor Day - 01052013 -


بسم الله الرحمن الرحيم


 Labor Day - 01052013 - ♥

Konon nya . Hari Buruh nak g nonton cita IRONMAN THREE . Tidak disangka malah tidak disadari bahawasanya ramai gilak nak g nonton wayang time tuh . Gilak aa. Dari kaunter sampai depan 'Big Apple' manusia beratur . Me and bubu ingat p makan dulu pastu datang balik, Sempat la amum Kat 'Rasa mas' sat . Sekali jumpa puler Abg Faisal (#Sepupu nya bubu) . Iyer belanja woo . #Macih haa Brooo~ 

Pastu . Lepas makan p balik lah depan wayang . (O_o) Bermati-matian lah kami menyangka orang dah surut . Tpi malang memang berbau . Manusia masih lagik tidak berganjak . Alamat nya .. ternganga dan terlopong la kami . #Sedih mok_Cik


Last2 ini je yang kami lakukan pada itu hari .. Tadaaaa~ Jadik la . At least terasa jugak bahagia kan beby ! (^^,)

Bercinta di hari Buruh .. Hik hik 

Merisik - 27042013 - ♥

بسم الله الرحمن الرحيم


Merisik

Thank you my love IDRUSALBAIN for the Love you gave 

I'm waiting for our wonderful day to come 



My lovely 'Merisik' Ring .