Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Friday, March 29, 2013

Kau :)

Hey kau . iyer engkau . engkau yang suka mencipta dunia imaginasi engkau sendiri yang kami sendiri tak faham motif imaginasi tersebut . Mencipta ‘Dunia’ kau sendiri yang tanpa sempadan untuk menggembirakkan hati kau yang sedang berduka. Kenapa aku yang engkau salahkan? Dan kenapa mesti Dia yang kau salahkan jugak ? (?_?) . Pencanangan engkau tentang aku di ‘Burung biru’ milik kau itu sangat hebat . Tapi sayang ,, Tak satu pun yang benar dalam kata² YANG Sinis tu . Terkadang aku rasa kesian dan sedih melihat telatah kau . Kadang² aku tertawa kecil melihat sikap kau yang terlalu ‘ANTAGONIS’ seperti watak mak tiri CINDERELLA tu . (#Eh) 

Kau terlalu beremosi . Kau selalu berceritakan tentang asal usul kelahiran aku , kau selalu bercerita kan tentang hal² kehidupan aku di ‘Burung’ itu . Kenapa ? ‘PAST is PAST’ bukan ? Kau sudah bahagia . Tapi , kenapa nama ‘Sayang’ aku masih menjadi perkataan kegemaran kau untuk bercerita dari hari ke hari ? Atau sebenar nya kau cemburu , kau tak ada apa yang aku ada . Sebab itu ‘Dunia Dongeng’ menjadi tempat Perlepasan segala amarah dan dendam kau terhadap aku ? ? 

Terlalu ramai yang memaksa aku untuk ‘Berdiam’ diri dengan kau . Aku dipaksa untuk berdiam dengan segala pertuduhan kau terhadap diri aku . Aku tak pernah melenting, malah aku tak pernah menceritakkan sesuatu yang Buruk mengenai diri kau , Sedangkan aku tahu aku boleh . Tapi kalau aku melakukan perkara yang sama seperti apa yang kau lakukan kepada aku . Maksudnya kita tak ada beza , kita sama, Dan SEJUJURNYA itu yang aku tak mahu. Dan seikhlas hati aku, aku tak pernah Menyimpan perasaan dendam terhadap diri kau , Sedangkan aku tahu aku patut. Tapi sekali lagi , kalau aku mempunyai perasaan seperti itu , kita sama. 

Hak kau untuk berkata , aku tahu, Dan hak aku untuk BAHAGIA . Nabi tak pernah ajar umat nya mempunyai perasaan dendam terhadap saudara se’ISLAM nya bukan ? ;) 



Jari.Nya.Nota : "When people walk away from you, LET THEM GO . Your DESTINY is never tied  to anybody who LEAVES you . And it doesn't mean that they are BAD People, it just mean that their part in you HISTORY is OVER" -Terima.Kenyataan.Ini- (#Cuba menjadi baik)

Wednesday, March 20, 2013

Cik Moo Moo + Cik Red Red

+ Just a simple story for today +

+i buy a 'Jansport' Backpack for my baby boo, Cost RM339.00+
(Boleh dilihat di link ini --> "Incik-Red"

+ mia punya beg plak , limited edisen . Tapi tak semahal Bubu nyer beg , Mia nyer beg leyh tengok kat link ni --> "Cik Moo Moo"

And here they are !! Arrived safely at Malaysia on Last Saturday 

Ini incik Red Red . bubuNyer.

Ni Cik Moo Moo , MiaNyer 

Beg Bersatu 







NotaKaki : Mooooo Moooo~


Surat surat.

Surat Telinga Pecah.

Surat Kurang Darah

Day : Wednesday , 3/20/2013 .



Today is the day when i think i want to write sometin in my Mr. Bloogy ! uh . Actually, semalam . 
Mia dok belek² File mia yang mia dok letak macam² sijil nu . Then ternampak la macam² khazanah surat mia . Tak la bape nak macam² sangat kan .. Hik hik . Ok ! Mia dok belek² kan , pastu kan , mia terjumpa la surat DOKTER mia neyh . Hihi . Sebenar nya ni surat dari tahun lepas , semasa mia mengalami gangguan perasaan yang keterlaluan. (#Sadis) . Yang surat 'Pecah Telinga' tu time mia nyer gegendang telinga pecah. (#Rasanya kalau tak ingat leyh pergi ke link ni  tutiyh.blogspot.com/2011/11/operation '..Tu punn kalau boleh . Hik hik . Tah macam mana tah leyh pecah . Dah nama pun nak jadi kan .. Time uh , Ingat agik . Bubu marah suh p Klinik (#Risau la tu,time uh iyer poyo ! Sayang .Tapi namo tunjuk.Ceyh .) .. Bubu bubu .. Oh yer . Yang surat Kurang darah uh .. err.. time tuh .. er.. nape yer? oh ! ingat . Time uh sebab tak sahur + Tekanan + Kesakitan hati yang terlampau = PINGSAN .. Haa ni link nya . tuh pun kalau dapat la baca --> Tutiyh Yuish: Pengsan =.=" .

Huh~ Pape pun . Hidup harus diteruskan . Bersama yang tersayang . 






















Monday, March 18, 2013

Persoalan yang tiada Noktah

"Mungkin kerana terlalu rindu . Aku menyakiti hati nya"
"Mungkin terlalu sayang . Aku ingin bersamaNya"
"Mungkin terlalu sering disakiti . Aku terlalu ingin bahagia"

Tapi, Tanpa aku sedar .. Aku yang harus dipersalahkan . Aku tidak pernah memikirkan perasaan nya. Dan bukan diri nya yang salah.. :( Tapi aku .


Dan mungkin.. Kerana Pernah kehilangan , Aku ingin memilikiNya. Dan hanya aku yang boleh memilikiNya .

Tapi... 


-Tuhan.Jika aku bukan yang terbaik . . . 


-_- Aku Redha


-Asalkan Dia Bahagia . . . 




-_-



Friday, March 15, 2013

♥ Ohh . My Darlin H0ney Bee ♥

♪ A song that reminds me of my lovely sayang . 

Bubu . Lagu untuk awak . Kalau awak tak bape nak paham . Awak buat² la paham ae.. hik hik .. :D


Zee Avi – Honey Bee

I am a honey bee
Shown out from the colony
And they won’t let me in
So I left the hive
They took away all my stripes
And broke off both my wings
So I’ll find another tree
And make the wind my friend
I’ll just sing with the birds
They’ll tell me secrets off the mark

But my other honey bee
Stuck where he doesn’t wanna be
Oh my darling honey bee
I’ll come save you
Even if it means I’ll have to face the queen

So I’ll come prepared
My new friends say they would help me
Get my loved one back
They say it isn’t right
The bees have control of your mind
But I choose not to believe that
So we’ll meet in the darkness of the night
And I’ll promise I will be there on time
We’ll be guided by my new friends the butterflies
Bring us back to our own little hive

Oh my other honey bee
No longer stuck where he doesn’t wanna be
Oh my darling honey bee
I have saved you
And now that you’re with me
We can make our own honey


Bubu ! Watch this !

|
V




Hada Labo (♥♥,) v

At last !

Tadaaa. . Heiks~ Dikesmpatan ini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Iklan di TV yang selalu menyiarkan iklan Hada labo ni . Saya sebenarnya sudah lama ingin dan mengidamkan (*Cewah) Produk from japan ni . Teringin nak sangat memakai produk ini , tapi bila tengok purse ($$$ nya kureng), sedih dan hiba menimpa diri ini .. kuwang kuwang .. Tapi , actually , tadik pung $$$ kurang jugak , tapi masih lagi saya dapat mengekalkan ke'Relax'san muka saya .. Fuhh fuhh ~~ Dah . Saya semangat tau nak tukaq produk muka , Biasa la . Apabila Naluri 'Isteri' sudah menyapa .. Kena la santekk² untuk bakal suami (*In Sha Allah).. Oh oh . Okeh . So ..

Here it is my 'Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion' & 'Super Hyaluronic Acid Moisturizing Face Wash' !! 

- Hada Labo Labommm. Hik hik. - 

Mia ru nak try product ni . Baru beli tadik at 'Watson' dengan harga RM58.50 ! Macam mahal kan? Tapi dengan penggunaan yang sedikit rasa nya berbaloi kot . Actually , Im not sure if this product is suitable for my skin . Coz, my skin kan a lil bit amacam sensitif (#Ehh..Apehal cakap Bahasa rojak ni .. Haishh . Singapore sangattt lahhh ! Tak suka ta suka..). Ok ! Harap harap . Kulit saya sesuai .. Amin Amin ~ Tengok Sebulan t acaner . Ada perubahan tak . Harap² ada.. kui kui .. ;) Go go go 'HADA LABO'



NotaJAriKaki ; "There's Always gonna be that GIRL Who's Prettier that you . You just need to find the one GUY that doesn't Care" - I've found mine !- 

Wednesday, March 13, 2013

Squirrel-Squirrel


Ehem ehem . Tadaaa kengkawan ! (*Tetibe). Actually , mia nak story ary uh mia,bubu n all my family (*Not including ; Cik kapit, Along & Angah) went to 'Squirrel-Squirrel' kat alamat bernombor 
2 Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13 Shah Alam40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Alamat Poskod: 40100 Shah Alam. Tah ape punya mimpi yaya ttber ajaq g makan at sini . Mia tak pernah smpai kdai tupai ni . tak tahu pung kwujudan nyer. Hik Hik~ Mula² xplan pung nak datang ngan bubu . N tak plan pun nak kuar . Dah abah nan mama mia suh beli kain 'Lace' nak buat Tunang katanya . Haishh~ Sibuk btui deme ni . Beriyer sangat tahu . ;) eh eh . Dah kelaut dah kelaut ni nape cik mia . kite nak cite psal tupai kan kan . ehem ! Oke. So, kami went to ini Restoran Steamboat Tupai-Tupai di Seksyen 13 pada hari hari .. err.. Senin ary uh . Blanje mama N Baba makan . Kat situ yaya (kakak mia) cakap satu kepala dia kira RM30. Pada mia mahal N tak berapa nak berbaloi sangat, pada mia la , mia tak tahu la pada orang lain kan . Pada mia Steamboat nya kuah sup N tomyam tak berapa nak sedap sangat. Maybe,sbb mia tak sihat ke malam tu tak tahu la kan . Tapi , sejujurnya, tak sedap. Tapi masih lagik boleh dimakan . (*Bubu makan TeluQ Puyuh manyak tangat .. Suka betui beliau). Tapi dari segi Surroundings not Bad . Very comfort . Sesuai untuk bawak family , makan2. Bincang pasal kahwin . (*Opssss !)

Overall , for me. Kalau nak cube makan iyer tidak ada salah nya . Digalak kan .. (*Itu pung kalau mampu). ¬

-N-



Kus kus Semangat (♥♥,)





JDT vs SELANGOR



Hati ini kiciwa tatkala nasib banyak menyebelahi Selangor Darul Ehsan dengan kemenangan 4-1 pada Sabtu lepas di Stadium Melawati, Shah Alam . :< opss.. Forgot plak , Bismillah.. Actually , ary uh mia, baba, cik kedin, cik kapit, N cik kus () g nonton perlawanan bola sepak kat Stadium Melawati . Hehe . Walau pun sedih Johor kalah , tapi tetap bahagia kerana bersama yang tersayang . :’) 

Fuh . Letih ohhtgk bola, yang letih nya tekaQ guyer lah . Penat bersorak , nyanyi² tau . Tpi sokongan saya untuk JDT tak kan pernah Hilang ! (ᴖ_ᴖ)v Idop Johor Idop johor

Me And My cinta hati yang comot !








Tuesday, March 5, 2013

Ini baru nama nya poyo !


Pon ponnn~ Ada henpon beshar nak lalu . Ponn ponn . Tut nan yuish dengan bangga mempersembahkan ‘Handphone’ baru bonda iyer ! ‘NINETOLOGY STEALTH II’ . (>‿◠)✌ Heiks~ Akhirnya , setelah penantian selama selama.. err.. selama mana pung boleh la . Dapt jugak saya memiliki henpon saya sendiri , menggunakan DUIT SAYA SENDIRI oke! Huh~ Tak maen la beli henpon pakai uit mak ayah bagai . Itu bagi parents yang mampu , Maaf parents saya tidak . Itu sebab saya berusaha sebaik mungkin untuk membeli sesuatu bagi diri saya . :’) Syahdu pulak tetiber. Uh uh. Tapi kan , mia belum agik sentuh or touch henpon ni , sbb henpon nik at Johor agik , Bersama Cik kapit yang hencem . Hik hik . In Sha Allah , Minggu depan henpon mia akan menemui mia disini . Huh huh ~ Semangat trus nak buat kerja ! ;) 




Notakaki : Saya rasa seperti menjadi manusia Hebat . ٩(̃-̮̮̃-)۶

Friday, March 1, 2013

Pemberi semangat !


♪As I walk along,
I wonder what went wrong,
With our love, a love that was so strong.
And as I still walk on,
I think of the things we've done
Together, a-while our hearts were young. ♪♪ 

After went to kursus kat amcorp mall . I asked ain to give me a ride to ‘Padang Belia’ yang dekat ngan Panasonic tuh . Sebab mia nak bagi semangat kat cinta aty mia yang kudut ni . (>‿♥)v Time tuh ujank , seb bek ain baik hati bagi mia pnjam iyer nye payung. Uh uh . Yang tak leyh bla , dekat sejam mia dok tgk ja bubu main bola, rehat, lepaking² dgn teman²,gusip²,minum².. iyer langsung tak pasan mia . (Sedih betoi), Tapu seb baik mia kewl .. kan tut kan .. :’) Tak manyak pung gambor mia nan dia . iket ja . Tu pung abg wan yang amek pakai camera dari jepun dia uh .. Seb baik time tuh ada teman² lain yang bersama. Bule burak². Huh . Pahtu kan , mia bagi Bunga rose kat bubu . Iyer tak cakap pung iyer suka , tapi mia tau dier suka .. Malu nak ckap la kata kan .. (¬‿¬) 
Pukui bubu .. pukul pukul !! 

Orang tua + Orang muda Production 
Meiya + Normy 

Junior solar alert sdn bhd . 


ini namanya sayang saya . 

After penat bagi semangat kat sayang , we went to ‘Restoran Barra’ kat seksyen 7 uh . Lapa lah kata kan. Tadi kan mia makan ‘Subway’ jaa. Kat ‘Restoran Barra’ uh mia pekena ‘Mee Goreng Ayam Barrrrrraaa’ . Heiks~ Aumm .. me,eima,Apiz ,bubu & Pian . Siap masuk fesbukk kaww.. ingat ape ? Feymess mokcik ! :D *Bangga. Fuhh .. Satu hari kuar, penat sngat . Tapi seronok .. Fun N loving lah kata kan .. Seronok jugak tengok hapiz bersama kehidupan baru dia . Harap² kekal smpai akhirat . Amin ~~ 

baraaa semakin membaraaa ~


Notajari : Pedas woo mee goring baraa membara iyer . Tapi lazat ~~ ;)

Kursus si kurus ! Excel!

Pon pon .. Setelah sekiann lama . Mia tak update ini blog . Wahhh ! Sudah bersarang itu lelabah . Haishh ~ Ehem ehem . Sebenarnya Mia nak story about my little ‘course’ kat @Amcorp mall PJ. Ri tu , me,yana,ain N lain² d production (Girs unly yawww) went to itu kursus . Sabtu N ahad (23 & 24hb Feb 2013). Actually, Mia tak pernah tahu pung kewujudan ‘Ampcorp Mall’ tu aww. Heiks~ Mana nak tau , saya budak Jay Bee . Mukan Keyy Ell . Darr~ (¬‿¬)~ 

Sebenar benar dan kebenaraan nya , mia namo cite sal itu kurus , eh silap . Kursus. Mia nak cite pasal Amcorp mall tu . Mall tu tak de la bagus sangat , tapi seronok . As what I heard from the workers there, Amcorp mall ni usually lau weekends memang ada juai² borong , ada itu macam ‘Street Market’ lahh . Tapi nama pung street market kan , mia tak de la beli pape pung . Cuma bunga untuk yang tercinta (Tapi, xleyh ambek gambor. Phone ikat getah kann .. Sadis) .. Oh yer. Tapi mia ada buat Inai . Kupu² . Cantik . Pandai kakak ‘industan’ tuh buatkan kupu² umeiyh di tangan kiri saya.. heiks~ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ 
Yana nama budak ni . Muka ala2 yuna .. (^_^)

Bilik darjah kami di MOSCOW ! Jauuhhh ~



Saya dah cm sama kaler ngan kakak industan ni , Huh ~
Lihat ! Hasil nya .. wahhh .. kupu kupu ditangan ku ..
Me + Ain Shakira 

Pahtu , tetiber ja . Ada plak ‘Hantu Cina’ atak mari ohh ! Sempat la snap 1,2,3, gambor . Takott oh sayer nengok muka itu hantu .. fuh fuhh .. Garang sangaatt ~ Tapi kelakor, kami ni dah cm orang indon mai Malaysia . Jakun sangat .. hehehe.. Tapia pa ada hal . Itu hak kami untuk jakun kann ? :) 

Weng weng .. 

Lunch plak .. Hari pertama itu Dayana mahu makan kat ‘Secret Recipe’ (Nafsu kaya ini budak). Mia plak makan ‘Macaroni prawn with cheese’ + ‘ Root Beer Float’ (Aummm). Dap nyer ..Tapi nama pung makanan western , mia mmg tak bape nak masuk sangat . Tapi seb baik saya dapat habiskan .. Hehehe. Nama pung lapo . bagi batu dan kayu pung mia telan juger. Hari kedua plak mumum ‘Subway’ – Meatball + Coke ! . Pun rasa nak terbuwekkk . Dua hari itu , tak jumpe langsung makanan kampong . :< Sadis betui .. 

Makaroni Prawn with cheese .



Kesimpulan dari penceritaan manusia saya ialah . Kursus itu terbaik wok ! ヽ(´ー`)人(´∇`)人(`Д´)ノ 



Notakaki : Terlupa ! OTW balik dari itu kurus pada hari pertama , kete mama rosak, temperature naik woo . Ini lah hasil nya atas kerosakkan terbabit . :( 


Sedih . dah la ujan .. :(