Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Friday, November 23, 2012

Quotes on Friday .

Haloo pembaca sekalian yang chumeyhh lagik hencem² sekalian . Today mia nak paste ini quotes yang mia dapat dari "mydearvalentin.tumblr.com". Ayat iyer amaat menyentuh perasaan & is dedicated to my special 'Sayang' . :)

''Lau dah nges. Bu iam ja. Namo cakap pape"


BB arap bu baca ! Muaxxx ! ♥♥

Tuesday, November 20, 2012

Rambutan Teluk intan MaLii !


"Mak kata. Rambutan ni tanam kat depan umah. Liorr dah." Hee~ :)
Ehem . Actually , Mia saja ja mau update penceritaan manusia mengenai rambutan (#Gambar diatas) neyh . ;) Hee~ Nampak cm tak de pape je kann? Tapi , sebenarnya kan, sebenarNya ini lah rambutan yang telah jauh mengembara dari ‘Perak Darul Ridzuan’ sampai lah ‘Selangor Darul Ehsan’ neyh . Jauh en en . Haish~ Mengulorr dah bercerita . Ok ok . Sebenarnya , rambutan ni , Mak (#Bonda bubu) bagik kat kak Jee (#Kakak bubu) suh bagi kat Mia(#Gf Bubu). Hehe ~ Bubu says mak loves me sooo much . That’s why la iyer bagik ini rambutan . Manyak dah pung mia makan sowang² . Thihi~ Sampi akewt dah tekaq neyh .. (T_T)/ Oh ! Kelmarin , I say thanks to mak, mia call ayah nak cakap ngan mak , pastu kami berdua gayut lah . Sonok mak bercerita . Macam².. (#tetibe hati sayu rindu sore Bonda oyie). Urmm . Uh ! Pape pun . 4 minit yang singkat uh dah cukup untuk menunjukkan kasih sayang kami . (#Makasihh mak Chumel ! )

Monday, November 19, 2012

Masa untuk berdakwah . (^^,)


Tadaaaa ! Haa. Entry hari ini yang simple lagik seshemutt sahaja ialah BAJU “FREEDOM FOR GAZA” ! Baju ini, Mat ju punya bini punya member yang juai , Harga nya dalam RM35 . Sepuloh ingget (RM10) akan didermakan pada rakyat kat GAZA (Allahualam), So. Mia ask my beby iyer mau takk (#Iyer mau sahaja!), then insyaAllah , lau jadik , Sok mia gtau mat ju nak beli ini baju . Beli untuk berDAKWAH , Takk salah . Incik Pulish takk nangkap unn . :p 

HEish ~ Actually, now a days lau kita tgk kat laman² social such as burung biru, mukabuku,tiub awak, bulletin, radio, even kat dalam entry² blogger sekalian pung ada kann . :< sedih dan hiba bila tengok Rakyat Palestine especially yang kat GAZA uh . Tiap² hari berdepan dengan jenazah saudara mara sendiri, tiap² hari berdepan dengan darah² manusia se’islam, tiap² hari berada dalam ketakutan yang teramat sangat sebab takot² dibedil ROKET² rejim ISRAEL LAKNATULLAH! Ya Allah ~ Tak sanggup rasanya bila tiap² hari mia tengok penderitaan rakyat GAZA.. Dieorang menderita di Tanah tumpah darah dieorang sendiri. Dieorang merana dan sengsara di Negara sendiri . Kenapa?? Kerana ISRAEL lah . Sebagai manusia yang kecil kat muka bumi Allah ini , Mia kecian , kecian tengok orang ISRAEL yang ‘Terpaksa’ membedil ROKET² KEMATIAN di bumi Palestine. Kecian sebab dieorang TAK DE TANAH SENDIRI. Sebab uh dieorang terpaksa MENEBAL muka untuk merampas TANAH milik ISLAM . Tanah PALASTINE!! . Tanah yang SUCI ! Yang jadi mangsa? Kanak² (Seorang anak,adik,kakak dan abang), Wanita (Seorang isteri, ibu, dan anak) dan lelaki (seorang ketua keluarga, suami,bapa dan anak).. Dan yang penting mereka semua ISLAM (MUSLIM). Sampai bila dieorang nak menderita ? Sampai bila dieorang akan terbunuh? Ya Allah~

“Kau berikanlah mereka kekuatan untuk menempuhi hari² yang mendatang, kau tabahkan lah hati insan² ini untuk mengharungi segala²Nya,dan kau tempatkan lah mereka yang terkorban di FIRDAUS mu Ya Allah .. Amin Ya Rabalalamin~” 

Friday, November 16, 2012

KemanaArahDanTujuan!

Bismilliahirahmannirahim .. Hai Bloogy ! ;) Mia kat uppish agik neyh . Masih lagi sedang melakukan pekerjaan mia yang sangatttt banyak neyh . Penat sebenarnya , Lapo un ada . Nak makan , tapi dah kenyang plak , bab tdi mia nan mel g bakor Roti letak planta. Aummm . Yummm yumm . Jarum jam skrg kui 7.12P.M. Takk tahu nak balik kui bape, balik awai un tak tahu nak buat ape. Nini kumpemm baliQ lambat , lau baliQ awai un iyer jarang bual² nan mia . Lau ada gussipp hangat ja kami berburak burak . Thihihi~ Yana plak iyer nan pamily iyer nak p ICT , Jengjalan kateNyer (#Untunglaaaaa). 

Mia.. Mia.. Urmm.. Dok umah with my luvely Yuish . :) Tadi.. awe Tanya mia sesuatu yang agak buat mia ‘Thacing’ kejap . Iyer nanyer “Malam neyh, deruihh ajak mia p mane?? Jalan² kat mane jee??”. Terkedu dan tersentak . Tak tahu nak sebatt ayat ape.. Then mia jawab lahh . “Tak tahu agik g mane..Jalan² cini ja kowtt”. #Penipuan yang asli lagik bernas bukan?  Hihihi~ Pape pun . Kerja mesti diteruskan . Wiii~ 

Chaiyorkk mia ! Go go go ! ;)

Thursday, November 15, 2012

It is time to let 'IT' Go mia.

Ehem. Sempena Maal Hijrah neyh . Mia ase , it is better for me to let go all the things that i used to do . Tadi went out with 'sayang'. He told me not to care 'bout all his past memories. I hope i can sayang, but sometimes , its hard for me. :( How am i supposed to explain to you soo that you can understand what i truly felt 'bout you. Bubu, im sorry ya, if i always be the source or in other word 'punca' kita ta salu b'sependapat. (T_T). Im sorry 4 everything..But, walau ape pun yang terjadi .. I Still Love you . +

"JANJI..Tak buat agik . ."

"I cry not because i hate because,it's because i love u too much"



 

Wednesday, November 14, 2012

Bertukar kasihsayang .


Laksa yumm yummm!
Howdyyy ~ ALmost forgott about muh little story ni . Actually, Last last last week kan . Kak jee (My lovely future sister-in-law) , iyer masakan mia Laksa Penang ! Aumm . Sedap ohh iyer masak . Bubu told me that iyer masak specially for me tahu . Iyer mangun pagi² semata² nak masak itu laksa . And then , 2 days after that , mia pun buatkan la 'Spaghetti' for them . Juz tanda ucap makacih bagi laksa uh . Fuhh . Thank God mia reti masak (#Ehem ehem ), sikit bangga la . At least i know how to cook . huhu~ Ok² malas nak story actually, Abish dah abish . :D 

Spagetti makcik mia ! Aumm . Sedap ! Gred A .





Tuesday, November 13, 2012

Suratan atau kebetulan.

Ohh ya . My nails is clean. (^_^)v

Suratan ? atau kebetulan? aku pun tak mampu nak jawab . :) Segalanya disini . Ditelapak tangan aku yang tecik ja neyh , kuwang kuwang . motiff of diz pix is actually , nama 'Yeo's' uh . Same like bubu's name lau gang gang iyer panggil . ^^, Hee. Ok . Tuh ja . Kbaii ! 

Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ICT Bersama Rama² Ƹ̴Ӂ̴Ʒ


Entry MJ hari itu . Sangat syiook Yoo . Me n my Rama² (Yana 1,Yana 2,& AIN) went out for our ‘Ladies Night’ . But, it doesn’t mean we have to go to the club right. Juz a place that my butterflies’ can hang out together². Actually kan malam itu hujan+Sejuk Yooo. Bayangkan basah+kuyup ditengah² ICT itu . Oooohhh. (#BahagiaSementara) . (>‿◠)v Then kamik tak lama kat YEEEICT uh . Kami went to MBO Klang (#4 the 1st time makcik p situ okehh),Buek apo laiee , Karaoke bumm bum la jawapnyer. Dahh~ Nak buat ape lagik , nak lepak kat kedai mamak tengok bola ujan, nak g ‘Tettt’ tak leyh (#HEiks~), nak g umah bubu (#bubu kerja la cari rezeki !), nak nak nak .. last² Tup tupp bong bong keching kechingg ding dinggg (# ehh ada plak ding). Karaoke ja la . 1 jam sahaja , coz jarum jam Casio kuh yang berwarna Gold telah pun menunjukkan pukui 11.00 P.m. Jadi, maka tidak langsung lah kami hanya mahu meng’SUMBANG kan sore kami hanya untuk satu jam itu sahaja . But pity for my fwen (#Ain Shakira Whenever²), She’s having a little bit of prob with her hubby that nite . *Maap ain. We never meant to hurt you♪ 

Pengembaraan kami ber’Empat tidak la lama mana . Only take a few hours ja. But for me ! It’s worth it la having fun with my super-duper EX GIRLFRIENDS ! Ehh silap .. Girlfriends la. :D


FYI nama iyer YANA . Again YANA Junior.

'Fluid' Gegurl. (^_^)

(~_^) Yang saya pelok itu YANA Senior , Sebelah iyer Shakira whenever² 

Caption : Kosong.. kosong .. =D
Whenever Yana with mia . ;)