Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Friday, October 12, 2012

Married in omputih . Atee malay nyer Kahwin !



Kahwin pulak dah .Heiks~ Halooo. Ni mukan entry pertama mia ae mia ckap psl kahwin . Before ni pun ada kan , Cuma kurang kelengkapan & maklumat ja before ni . Haaa. La ni mia nak habaq mai pasai nikah kahwin neyh . Tadi mia g belek² dalam Google (#Cikwiki² la). Then mia try la search what exactly means by ‘Married’ , Tadaaaa ~ Saia jumpaaa. Cik wiki² cakap, Perkahwinan ialah hubungan terikat antara dua orang yang diiktirafkan oleh pihak berkuasa sivil dan/atau diikat oleh kepercayaan agama peserta-peserta. Sifat duaan ini, iaitu kontrak undang-undang terikat serta janji kesusilaan, menyebabkan perkahwinan amat sukar disifatkan. 

Haaa.. Itu la penjelasan yang cik wiki bagitahu mia. Fuh fuhh ~ Penat kan nak baca ? :D hehehe. Urmm.. Kawan² mia ramai dah kwen tau . ada yg dah ada anak Ada tu Dah ada dua anak dah pun . Fuyooo~ cm besh kan ? ;) Macam ja besh , tapi mostly , bila mia Tanya kawan² mia , Best takk kwen awai , ramai yang ngeluh . . Plus, siap bagi syarahan agama agik kat miya aww. (-_-‘) Deme habaq , deme kate , deme bercakap , kahwin ni mukan bnde main², bukan macam bercinta . Lau bercinta jap jumpe jap tak . Lau kwen neyh, tiap² hari kite natap wajah orang yang sama . Kadang², boleh jadik buhsan sbb tgk orang yang sama setiap hari . :( (#Aipp ! Haaa. Itu deme kate ae. Mukan mia). Then, deme kate agik, nak kahwin ni kena pkior masak² dengan sape kita nak share hidup bersama . Bukan senang oh nak dok satu Bumbung dengan orang yang bukan darah daging kite in other words, orang asing lah bagi kite bukan orang asing cm alien uh . 2 mahluk asing .. Haaa~ kan beza uh . :p 

Mia teringin nak kawin , tapi mia ase bukan mia sorang nak kahwin , ramai jgk nak kwen kan ? Tapi , mia tak tahu samada mia layak untuk berkahwin dengan orang yang mia sayang . Ape² pun . Kursus kahwin bulan depan !! Oh yeahhh . Eh . Lagik 2 bulan daaa.. (^_^)v heiks~

No comments: