Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Thursday, October 25, 2012

Quotes fo Today~ (✿◠‿◠)

"Keep that in mind"

Wake me up when November Ends . Duhh~

My unly Time table . (T_T)
Tadaaa. Today's Story about my busy schedule on the 3rd week of November . Huh ! Dengan new staff agik , 3 shift agik,budak UTM nak visit agik . Uh uh . :( Bubu ! Tulunn beby ..

Wednesday, October 24, 2012

♪┏(・o・)┛♪┗ ( ・o・) ┓♪┏ ( ) ┛♪┗ (・o・ ) ┓♪┏(・o・)┛♪ Dancin~

Tikk tokk tik tokkkk ! Mangun beby mangun !! (✿◠‿◠)

Krinnkkkkk Kerinkkkkkk~ Haaa. Itu nama nya Munyik Jam loceng untuk bubu Yuishh ! ;) . Semalam, Mia nan yana g Giant. Sahaja berjalan², Pusin² mencari ketenangan dan membazirkan uit . Uishh uishhh ~ Ni sume yana punya pasal . Iye yang beriyer² nak beli barang uh tapi guyer yang jebakk . @(ᵕ.ᵕ)@ Geramm jaaa. Tapi, for me its worth it la kan . Coz I buy sometin for my hubby baby ! iyer tomeiyhh nau . Jam Loceng kaler Hitammmm ! Tadaaaaa. (☞゚ヮ゚)☞ Hehehe.. Mula² ingat nak beli yak sama tecik jaa. Tapi takot bubu tak nampok pulak . Haishhh ~ Kiut kan Jam neyh . Together² iyer berdua .. umeiyh umeiyhh . Uh ! #Hope.Bubu.Will.Like.It ! 



Heyyyhhh² you² last word: Don’t Copy what u cant originally do . Kbai~ (`_ゝ´)

(-.-) Manusia Tidak berilmu (-.-)


Entry mengenai kesakitan hati yang sia² . Bila Otak dan mulut letak kat ----> (_T_) . Cakap un ikut sedap sesedap cenongeng aa kan . Huh . Ooh stalkers . Actually, aku baru lepas marah ‘Makcik Cleaner’ kat tempat aku kojer neyh . Nak kata bodoh dan bahral pun bole ape . Memang pun ! Tak de nyer nawaitu nak buka aib dia tapi utk menyedarkan semua manusia yang bodoh sombunk tahap Gaban macam dia uh . Agak² la kan . Orang cakap elok² ajak makan kot, coz kat uppish aku neyh ada la buat makan² sket . Plus, aku neyh Islam yang pikirkan sedara se’islam jugak kann . Dia pun meNjawab ; 

“TAK PE LA MIA , NANTI KANG TAK CUKUP PULAK NAK MAKAN!” 

(Dengan nada yang sinis dan menyakitkan hati). 

Ape lagik ! Setepek aku bagi . Kawww serkkk kena .. haaa. Lama dah tak maki org neyh. 

Tapi seb baik kata² aku neyh masih lagik mampu utk menangkis segala perasaan buruk yang berkemungkinan akan datang tdik uh . (►.◄) Sumpah ! Tak pernah jumpe mahluk yang d’cipta Tuhan sebodoh itu. Kalau tak sanggup terima teguran . Dok umah buat anak ok ! 

Last word : Sedih ! (¬‿¬) 






Cinta Dan Benci ( つ﹏╰)

+♥ 
Bagaimana cara membuatmu bahagia 

Nyaris ku menyerah jalani semua 

Tlah berbagai kata ku ungkap percuma 

Agar kau percaya cintaku berharga 

Tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku 

Namun kau begitu saja, tak pernah merindu 

Apa kau mengerti ku sedih sendiri 

Tanpa ada kamu ku merasa sepi 

Tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu 

Setengah hati mencinta, ku sakit karenamu 

Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa 

Membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu 

Sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa 

Memisahkan segala cinta dan benci 

(╥﹏╥) 






(◡‿◡✿) Segerakan apa yang baik (◡‿◡✿)  




Hanya menunggu ‘Jodoh’ itu mengetuk pintu hati kami . Doa² lah dipercepatkan lah jodoh itu . Amin Ya Rabal Alamin~~ 



Saturday, October 20, 2012

Ohh Bola . T_T

Entry yang kosong lagik berlapuk ini sebenarnya tak de motiff (Again). Actually, malam neyh ada lawan bola. ATM VS KELANTAN . I hope ATM will win ! \",/ . But the not very best part is , my bubu went to stadium to watch tonight tournament. Sunyi sangat . Sebb baik 'Yuish' ngan 'Tutiyh' ada . Fuh fuhh . 


#Notakaki : Pulang la cepat bubu . Im kindda mishh you sooo . (T_T)




Friday, October 12, 2012

Married in omputih . Atee malay nyer Kahwin !



Kahwin pulak dah .Heiks~ Halooo. Ni mukan entry pertama mia ae mia ckap psl kahwin . Before ni pun ada kan , Cuma kurang kelengkapan & maklumat ja before ni . Haaa. La ni mia nak habaq mai pasai nikah kahwin neyh . Tadi mia g belek² dalam Google (#Cikwiki² la). Then mia try la search what exactly means by ‘Married’ , Tadaaaa ~ Saia jumpaaa. Cik wiki² cakap, Perkahwinan ialah hubungan terikat antara dua orang yang diiktirafkan oleh pihak berkuasa sivil dan/atau diikat oleh kepercayaan agama peserta-peserta. Sifat duaan ini, iaitu kontrak undang-undang terikat serta janji kesusilaan, menyebabkan perkahwinan amat sukar disifatkan. 

Haaa.. Itu la penjelasan yang cik wiki bagitahu mia. Fuh fuhh ~ Penat kan nak baca ? :D hehehe. Urmm.. Kawan² mia ramai dah kwen tau . ada yg dah ada anak Ada tu Dah ada dua anak dah pun . Fuyooo~ cm besh kan ? ;) Macam ja besh , tapi mostly , bila mia Tanya kawan² mia , Best takk kwen awai , ramai yang ngeluh . . Plus, siap bagi syarahan agama agik kat miya aww. (-_-‘) Deme habaq , deme kate , deme bercakap , kahwin ni mukan bnde main², bukan macam bercinta . Lau bercinta jap jumpe jap tak . Lau kwen neyh, tiap² hari kite natap wajah orang yang sama . Kadang², boleh jadik buhsan sbb tgk orang yang sama setiap hari . :( (#Aipp ! Haaa. Itu deme kate ae. Mukan mia). Then, deme kate agik, nak kahwin ni kena pkior masak² dengan sape kita nak share hidup bersama . Bukan senang oh nak dok satu Bumbung dengan orang yang bukan darah daging kite in other words, orang asing lah bagi kite bukan orang asing cm alien uh . 2 mahluk asing .. Haaa~ kan beza uh . :p 

Mia teringin nak kawin , tapi mia ase bukan mia sorang nak kahwin , ramai jgk nak kwen kan ? Tapi , mia tak tahu samada mia layak untuk berkahwin dengan orang yang mia sayang . Ape² pun . Kursus kahwin bulan depan !! Oh yeahhh . Eh . Lagik 2 bulan daaa.. (^_^)v heiks~

Thursday, October 11, 2012

chocolate indulgence cake secret recipe.

Twenty four seben asyik makan ja . No motiff . Unly my pixa yang semeyhmeyh and chocolate indulgence cake secret recipe. Aummm. Dahh dahh . Muncett dah . Cukup samapi disini sajaa.. :O Errkkk~ Alhamdullilah .

Manyakk keje. Ni muka semeyhmeyh namaNya. (-_-)

Cake b'day. But not mine. ;)


Notakaki : Bubu !Lau kawen nak kek ni muleyhh ? Heiks~ (^_^)/

Wednesday, October 10, 2012

♥Aku terima nikahNya♥

"Dengan lafaz Aku Terima NikahNya Kau Miliku"


Bismillahhirahmannirahim. . . 


Kelmarin . Mia tgk la thriller cite “AKu Terima NikahNya”. Sweet sangat tgk Nora Danish & Ady Putra dalam cerita uh . Actually, mia lum nunton agik cita uh (Belom kuaq panggung kan , caner nak tgk) Tapi based on what I’ve seen in that thriller, cita uh macam best . I’ve told bubu that I wanna watch that movie. Bubu says ‘Jum jum’. Heiks~ (^_^)v . Biaq la lau tak dapat jadik yang Pertama untuk nonton, Janji dapat Nonton dengan yang terSayang . Itu Penting Sekali ! Hik hik . 



Nota Kaki : ‘Saya Terima NikahNya!!’. (ᴖ_ᴖ)v

Tuesday, October 9, 2012

Motif ; Kosong

Something for someone with no reason just something to say.

#Motif : Sunshine .

You are my sunshine My only sunshine. You make me happy When skies are gray. You'll never know, dear, How much I love you. So Please don't take my sunshine away The other night, dear, As I lay sleeping I dreamed that you were by my side. But dissolution When I awoke, dear, you were gone and then i cried. . 

loveisyou. 

Monday, October 8, 2012

Menangis namun tiada suara♪



Kata² umpama keratan lirik yang diambil dari insan bernama manusia . Beberapa detik yang lepas , terdapat satu perasaan bilamana aku menangis tanpa b’suara . Tatkala itu , tiada apa yang lebih menggembiraan diri aku untuk menatap wajah mu lebih dari sgala²Nya . Aku ingin kau bahagia, dengan aku mahu pun bukan . Walau apa pun . Hidup harus diteruskan dan terus mara kehadapan. Hilangkan segala prasangka dan kesedihan yang membawa kesedihan yang tidak terhingga. 

Kau untuk aku dan aku untuk kau . Itu yang Pasti !

Friday, October 5, 2012

(ᴖᴥᴖ)v Meet my Parents

Bubu

BB

Bismillahhirahmanirahim . 


Haloo Stalkers N Buddy ! Ehem ehem . Lots of things to story about but I rather (Again) make it simple . Malas la mau cakap manyak². Tak dop idea nak nulish ape. Urmpp ! Yeactually kan , hari Sabtu (29/09/2012) sampai Selasa (02/10/2012) bubu datang umah mia (Tutiyh ngan yuish pun ada , Eh ! Lupa lubiah skali , Eh ! Tertinggal Nyuu pun ada..Alaaa.. ada lagik pulak .. Wubby skali lahh ..) Haaa. Ramai wow itut balik kampong mia . ;) heee~ Mia ngan sayang tak manyak jalan berdua , Kami berjalan skali ngan ma N ba . Bubu seems happy, Itu ape yang mia nmpak dan perhatikan lah kan . Sonok ja iyer . (*Muka ada sikit macam itu tutiyhhh) (^_^)v Mia tak tahu mahu bawak ini mudakk ke mana . Juz Danga Bay ja la pilihan yang ada . Lama juga mia takk p Danga Bay . Last mia p masa mia Form 5 (17 Tahun) until now mia tak p agik. Dah 5 tahun oh . :O Lama kann? Seb baik tak sesat . Banyak benda baru ada , macam².. N macam² permainan ada ! Huishhh . Tapi mia tak bani nak men (*AKowt). Bubu ajaQ gak men natang pusin² laju² uh . :< Tpi mia tak leyh , mia akowt sangat . Cian bubu taw.. (*Maap yee hencem) ;( . Mia juz boleh arap yang bubu yus heppy balik kampong mia yang tak berapa nak kampong uh . (*Ehemm Ehemm). ♥ 


..Incik Kus.. 

Thank You for everything love. & Thank you for the time you spend with me n muh family. 





Nota Kaki : Kami lumm Tunang la . Cuma dalam perancangan untuk mendirikan rumah tangga ! (^_^)/ Heiks~ Kann Idrus (?)