Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Wednesday, June 13, 2012

Different ?




I am not like them... I am different... you could even call me unique. Unique because I am one of the few people who have morals and who have a heart that hates to see people suffer... I am different because when someone is down I help them up. And if I cant help them up. I go down with them... I am not like them because I find no pleasure in hurting other people... I am one of the few.

The Beginning of June .♥♥



Setelah kepenatan berjalan² smpai perok dengan bubu yuish , its tyme for me to go back hometown pulok .. Johor ! here me come .. 4 Hari oh at kmpung . Bubu mroh² suh balik cepat . (Rinduu kate nyer..) . Yawwww~ Malu makcik oh . Hik hik . Manje dak bubu neyhh.. (^_^)/ Bila dah jumpa family . Meyhmeyh happening lahh ! Lamer woo kamik tak berkumpul 8 beranak neyh. So, Disbbkan dah berkumpul ramai², Angah (AS a Commander chief), bagi lah arahan suh kemas umah , angkat robok uh, kosong kan robok ni, bakor robok uh , bakor robok neyh .. Biaselah, Dapo’ baru nak renovate kan . aish aishhh ~ Abish gambor² tecik² mia kena buang woo. Nak buat caner . dah kena najis kucin . (T_T). Sdeyh sngat ..Baju² lame cik kupit yang kalu kumpul dah macam ‘Bukit Antartika’ dahh, belambak² ohh.. Macam dah muleyh buat joget lambok.. =P Oh ! Not forgotten la. On Saturday Night live uh , kami ader buat sidikit bacaan yassin . Buat d’Oa selamat lah , sume anak² oyie + man pulang ke kampong kan.. Alhamdullilah . After that , kami buat BBQ lahh ape agik ! Iyahh iyahh.. Macam² jenis siPuuutt ader..aummm aumm.. knyang oh itu malam . Semangat ingin menurunkan berat badan yang semakin hari semakin menurun ni kecundang jua akhirnya.. (T_T)/ Pape un , Raya ni agik parah mia , bab cume bilik mia sahaje satu² nyer bilik yang lumm d’kemaskini .. OH ! Tidakkk !! ;( Help me bubu yuishh ! Help ! . . .

Penceritaan Tidak akan lengkap tanpa GambaQ !




Angah sayer ~ Mengader kann ? \",/

Udengggg !

Ayemmmm ~

Pari + Kupang 

Mom N I 

Celebration of Da “B” Day !


(^_^) Da most wonderful Moments happen in muh life ! Sangat membahagiakan saat bertemuNya mereka yang layak d’gelar abah + Mak . Dan saat² itu merupakkan Hadiah Hari jadi yang sangat ‘Tak Ternilai’ HargaNya . Seperti bermimpi d’siang hari . Itu lah kenyataan yang mia tempuhi pada 30 & 31hb May hari tu . 
Hari² yang d’tnggu² telah tiba , Tepat jam 10.45 A.m,30052012, Bubu smpai umah dah . Jantung dah duupp daapp dubb dabb. Tapi muka mia masih dapat d’ control cute agik aa. :D Suka sngat tgk muka bubu yuish pagi uh . hencem oh . Dengan kemeja putih yang Oyah blikkan uh. Smart sngat . 


Kami pun mulakan perjalanan yang tak berapa nak jauh . Tpi jalan agak berliku² dgn lobang² yang ader d’tgh² jalan raya yang busy itu . Haishhh ~ Kata bubu 3 jam . Nak lelap je ase nyer mate ni , tpi .. d’sbbkan tahap ‘Nerbes’ yang tramaaatt sngat . Tak jadik lahh . Plus ..Nak teman ‘Incik yencem’ mia neyh drive dlue. Vroommm vrooommm ~ Bila nmpak je sign board .. Ulu..Ulu.. ape aek.. lupa lah. Yang pasti, sign board 2 lahh. Bubu truih belok kanan . Jantung dub dabb agik neyh. Sempat agik uh ‘touch-up’ sat. Heiks~ (~_~)/ Tennn ten tennn ~ Tepat jam 14.00 P.m . Sampai lah Jalan Intan itu. Wahhhh ! Depan umah ader bendang ooh. Sonok nyer.. Secara tiba², Jantung mcam nak berhenti ! Nmpak Mok iye lahh . Aiyarkk . Malu sayer. Tersipu² plak bile berjalan . Amin dulu amin ~ . Kemudian bermula lah kisah perkenalan kami berdua .. Rancak ohh kamik berbual. Macam² gossip kamik berburak. Petaang uh , bubu yuish ajaQ p jalan² kat ‘Lumut’. Iyer nak tunjuk tempat² iye kan . Mia pun pollow ajew.. Yeppi. Oh ! Olmost pogot. B4 we arrive at his hometown, bubu gave me another b’day present . lau d’kire² . Dah ader 3 barang dah iyer bgi untuk hadiah hari jadi mia. Eishh eishh.. iyer bagi mia baju “Captain America” ! Suka suka suka .. Petang uh kami pakai baju uh sesame . Hik hik hik ~ (Kau adaaa? =P )


Tak Lupa, Malam uh bubu bwak mia g makan ‘Char Kueh Tiaww’ kat stadium. Aummmm ! Sedap oh ‘Char kueh tiaw’ kat citu .. Knyang cacin²  lam pwot kamik aww.. Besok nyer jengjalan kat ‘Diamond Bay’ plak . Puhhh ~ Lain dah ‘Diamond Bay’ skunk . Dah macam²  ader .. PuyOooo ~ Makcik mia jakun satt.. Maap sayang, Jika kelakuan sayer yang jakun uh men’dtgkan malu kepada diri mu . Hik Hik Hik ~ Ohhh ! hurrrmmm penat plak ase nak type . Macam² dan pelbagai² cita mau story . But, I rather make it simple for my readers to understand ya. (Simple mende , dah bnyak gak mia bebel kan.. asihhh ~) . Juz muh pictures will show u the loves that blooms in our small sacred world. . (^^,)/

Jam : 11.00A.m . OTW balik Kampung !

Lovely Sayang ! My unly Captain Amarica !!

BB N B Yuish♥♥

Aummm aumm . Mumun Sup ! 

Nyibukss jaa bubu time neyh.. aishhh ~ (~_~)/

Mia lahh ! Idrus's ! 


♥Berangan jaa.. Teringat sesorang lahh 2..



 Pizaaa time ! 

Pizaaaa Pizaaaa ! Hawaii Supreme ! 

 Soup - Soupy 


Jemput2 mak masak kan .

P/s : RESTU dapat dah . Alhamdullilah ~