Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

tunang

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath - Wedding

Wednesday, April 19, 2017

2 and half years

Idrus Little Ohana . 19042017 - 
Heyy Peeps . Walahai . Lama gila takk update blog . Macam dah bersarang tebuan sarang burung sarang labah labah dah . Haha . 

long story and i'll make it short : I'm married (Still) + To the only person i love the Most (Idrus Albain) = We have a Son together . *Alhamdullilah*

-N-

Wednesday, August 13, 2014

17 Days Until Our Wedding

BismmilahhiRahmanNiRahim~

Hai stalker yang setia ! How's life huh ? Pretty Rough on you? Let it be . Thats life . Need to move on , or else you will be left behind . Ehhh ?? Apekah . Dah mula la ni mia nak mencarut nimm . Okay , Actually , Mia lama gilak xupdate blog . Ye la skrg busy sngt dengan persiapan perkahwinan nimm . Haihhh . (--,)/ Plus , mia skrg asik update TUMBLR aje . Tu yang xde masa ngan blogg nim . Sian iye , besarang cemut dah yeee . Okayy . 

Lagi 17 hari nak bergelar Isteri orang nim , Tak lama lagi wooo . Perasaan ?? Nebes ? Sikit ..Seronok ?? Sangat !! Hehehe . In sha Allah , Di izinkan Allah , Kami akan "Berdua Bersatu" . Mehh . Mia belanja sikit gambaq preWed . Tapi satu je la . Aner leyh banyak banyak . 

Taman Botanic@Putrajaya
Bubu, Lagi 17 hari . Sedia dak lagi nim ? Get ready ya ! I will annoy you for the rest of your life , and i hope u can handle me well huh baby !

-N-

Tuesday, June 10, 2014

Wedding (Part II)

Hello Stalkers ! Howdy howdy . Fuhh . Okayy , makcik mia lama okeh tak update blog ni . berhabuk berhabak bagai neyh aihh . 

Lagi .. lagi .. err.. lapan puluh berapa ya ? Mia tak ingat pulak *Demm* . Alaaa . anggap je la lagi 83 hari lagi aye akan digelar 'Idrus's Wifey' . Woahhh . Xsampai 3 bulan wei . 2 bulan 2 minggu lagi . Fuhh fuhh~ Okayy . Makcik nebes . nebes neyh . Preparation for my wedding so far okay la . Cuma macam hal hal kecil je belum setel , macam HIV test not done yet,borang kahwin not done yet, catering don't know the status . Boleh gitu ? Hahaha . Aku ni nak kawen pun main main . Haihhh~ *Mia ! Serius mia serius !*

Serius issue . 
☑ Booking Bridal + Make up + Henna
☑ Photographer 
☑ Bubble talk PIC 
☑ Hantaran (85%)

okayy . itu aje . itu aje okay ? yang belum pasti dan belum confirm .
☒ Catering
☒ Canopy + Pramusaji
☒ PA system + Kompang
☒ Baju Adik beradik
BORANG KAHWIN (yang ni paling penting)

So, end of this week i will be back to my hometown to setel the borang and also fitting our wedding baju lahh . Got lots and tons of work to setel . Fuhh~ I hope everything dipermudahkan . Amin~~









Monday, April 7, 2014

4Bulan 3Minggu 1Hari

Okay 144 hari lagi untuk Mia akan bergelar Isteri . Perasaan ? Nervous + Happy + Terharu + Stress  semua lah ada . Sukar yang amat nak digambarkan perasaan ni melalui penulisan . 144 HARI . Rasa macam lama lagi kan ? Tapi sejujurnya tak lama pun dah . Lagi 4 bulan ! Wow ! Okay mia , Persediaan ? 20% baru . JUJUR ! Baru 20% persiapan untuk ke alam perkahwinan ni . Sungguh . Belum banyak yang aku dah buat . 

Bridal ? Nope ! Catering ? Nope ! Homestay ? Nope ! Baju ? Nope ! Pre-Wedding Shot ? Nope ! *Pingsan* 

Idea untuk tema wedding ? Belum difikir kan . Tapi kalau mengikut gaya dan cara aku --  Selesa lah dengan gaya Vintage + Simple . (Baby Blue + White + Peach + Light Pink)

Pelamin idaman ? Ini macam .. (Bawah)

Pelamin From : DedaunBridal
Sweet + Vintage kan ? Gosh ! Really my dream Pelamin . Tapi kalau tak dapat yang ini macam its okay . XsemestiNya Idaman tu perlu kita dapat kan ? :)

Baju ? Haaa . Baju Idaman ? Actually, untuk Majlis Akad Nikah nanti, Mia akan mintak my lovely Bonda jahitkan untuk mia . Ini macam jugak la .. Pattern nya .. 



Untuk sanding ? Masih sedang memikirkan lagi . Sebenarnya mia tak tau nak pakai baju warna ape . Rasa nak Light Blue , tpi rasa nak Peach . Okay ! Rasa tu banyak sngt , So , xboleh nak decide lagi . :( Haihhh..

Ingat nak buat majlis kahwin ni senang ?? Susah tahu . Okay . Part I Penceritaan Majlis Perkahwinan Mia Stop Sini . 

In sha Allah . Akan di sambung kemudian hari ! (^^,)v

Part II Nanti mia letak gambar Pre-Wed Pulak ya . Kbai ya olls~


Wednesday, February 19, 2014

Love Quotes For Sayang

They told me that to make him fall in love I had to make him laugh. But every time he laughs I'm the one who falls in love. 


Tuhan , tolong jaga hati nya untuk sentiasa ada aku . jangan bawa hati nya jauh dari ku . Panjangkan lah Jodoh kami . Berikan la keberkatan mu terhadap hubungan kami . Amin~

Friday, February 14, 2014

#Dilema

Ketika malam penuh bintang
di antara cahya temaram
kau beri aku kesejukan
tapi hatiku bimbang

Kau tanya apakah ku bisa
membuka hatiku untukmu
ku tak bisa berkata kata
airmata yang bicara

Sesungguhnya ku ingin dirimu
tuk cairkan hatiku yang beku
tapi aku belum siap
aku jadi dilema

Aku tak mau menyakitimu
karna hati ini masih ragu
tapi aku butuh cinta
aku jadi dilema

Aku ingin tapi ku tak bisa
apakah ini nyata atau mimpi belaka
ku takut rindu bila tak lagi bertemu
haruskah ku terima cinta yang dilema

#Dilema






Friday, January 3, 2014

Love Love Love . Fly to my heart~~


I have never had anyone love me the way you love me. I have never loved anyone the way I love you. Thank you God for showing us the way to each other.

Sampai Tua (#IdrusAlbain)

Kasih
Kesatkanlah airmata
Ku dah tiba

Kasih
Percayalah
Aku kan ada
Sampai tua

Ini sumpahku padamu
Usah kau patah dan layu
Garing siang malam beku
Pasakku teguh untukmu

Mungkin taufan akan surut
Tetap datang petir ribut
Setiapnya aku sambut
Untukmu takkanku takut

Takkanku takut

Kasih
Biarkanlah apa saja takdir kita

Kasih
Pegangkanlah jariku lama
Sampai tua

Ini sumpahku padamu
Usah kau patah dan layu
Garing siang malam beku
Pasakku teguh untukmu

Mungkin taufan akan surut
Tetap datang petir ribut
Setiapnya aku sambut
Untukmu takkanku takut

Takkanku takut

Dan malam takkan berhenti menghirup nyawamu kasih
Dan siang akan berterus meratahmu sampai bersih
Aman saja
Aku ada
Dihirupmamah pun tetap kita berpimpinan berdua

Sampai tua
Aku ada
Sampai tua

Credit --> #Fynnjamal

Thursday, January 2, 2014

2014

Tahun Baru.

Lain orang lain cara . 
Bukan aku benci dengan Sambutan Tahun Baru . Mungkin sebab aku selalu . 
Dan aku dah cukup dewasa untuk tidak menghabiskan waktu pada sesuatu yang tak ada apa apa 

Entah — Macam bosan . Macam kosong bila dengar Tahun Baru . Zaman kanak kanak dulu ya memang seronok . Lihat bunga api — Dan ragam manusia .

Makin lama ragam itu membosankan.